Općenito

Internetska stranica www.metal-dobrica.hr u vlasništvu je Metal-Dobrica, proizvodno-trgovačkog obrta. Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Prodavatelj odnosi se dakle na Metal-Dobrica, proizvodno-trgovački obrt sa sjedištem u Rakovec 25, 10347 Rakovec, Hrvatska, OIB:  91628215336.

Kontakt informacije:

e-mail: info@metal-dobrica.hr

tel. +385 (0)1 27 98 024

tel. +385 (0)1 27 98 426

fax: +385 (0)1 27 98 427

 

Pojam Kupca odnosi se i na klasičnog potrošača, fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce, primjerice pravne osobe.

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice metal-dobrica.hr nastupa u svoje ime. Uvjeti kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu u trenutku objave na ovim internet stranicama.

Kada Kupac potvrdi i izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Prodavatelj o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije. Uvjeti kupnje podijeljeni su u niže razvrstane kategorije/informacije.

Pristup internetskim stranicama www.metal-dobrica.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja, te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

 

 

Akcije

Metal-Dobrica obrt će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, Metal-Dobrica obrt neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

 

Glavna obilježja robe

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka Prodavatelja.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i drugo) prikazani na web stranici www.metal-dobrica.hr podložni su greškama, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.metal-dobrica.hr Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti svi proizvodi koji su prikazani na web stranici www.metal-dobrica.hr. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod raspoloživ, dogovoriti novi rok isporuke po potrebi, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. U slučaju potpune nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, Prodavatelj će izvršiti povrat svih sredstava.

 

Cijena proizvoda

Cijene istaknute na web stranici www.metal-dobrica.hr izražene su u kunama i EUR, preračunato po fiksnom tečaju HNB-a od 7,53450 HRK za 1 EUR. Trošak PDV-a je prikazan u košarici prilikom kupovine. U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga što se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe koje se osobno preuzimaju. Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna, cijena PDV-a, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje. U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Dostupnost proizvoda i usluge internetske trgovine

Metal-Dobrica obrt zadržava pravo u bilo kojem trenutku iz prodaje povući bilo koji proizvod. U takvim slučajevima, Metal-Dobrica obrt kupcu neisporučenog a plaćenog proizvoda, odnosno plaćene usluge, vraća puni iznos novca za one proizvode koji više nisu u ponudi, odnosno za one usluge koje su plaćene, a nisu izvršene, neovisno o razlogu povlačenja proizvoda iz prodaje, odnosno neizvršenja usluge. Također, Metal-Dobrica obrt zadržava pravo promijeniti, pravovremeno obustaviti ili prekinuti pružanje usluge internetske trgovine.

U slučaju nedostupnosti naručenog artikla, Metal-Dobrica obrt će Vas obavijestiti o nemogućnosti isporuke i izvršiti povrat uplaćenog iznosa za nedostupan artikl.

 

Načini plaćanja

Dostupna metoda plaćanja za kupovinu na metal-dobrica.hr je virmansko plaćanje. Podaci za uplatu će se generirati na zadnjem koraku kupovine te će Vam biti dostavljeni u emailu kojeg koristite za kupovinu.

 

Uvjeti dostave

Uslugu dostave naručenih proizvoda obavljamo koristeći kurirske službe GLS. Otprema i dostava proizvoda obavljat će se u najkraćem mogućem roku. Za proizvode koji su dostupni na zalihama, dostava je u roku 3-7 radnih dana. Za proizvode i/ili količine koje moramo proizvesti za Vas, dostava je po izradi proizvoda, a ovisi o veličini narudžbe i kompleksnosti izrade.

O svim rokovima dostave biti ćete obaviješteni telefonski ili putem emaila.

 

Reklamacije

Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka, i to:

  • Detaljan opis problema
  • Kopiju računa
  • Fotografiju cijelog artikla
  • Fotografije oštećenja zbog kojeg se reklamira (poželjno iz više kutova uz adekvatno osvjetljenje)
  • Fotografije serijskog broja (ako postoji)

 

Reklamaciju ćemo pokušati otkloniti u što kraćem roku.

Ukoliko je proizvod proizveden temeljem Vaše specifikacije, a za koju ste ustanovili da nije dobro izrađena, reklamaciju ne možemo uvažiti.

 

Povrat robe

Rok za povrat robe je 14 dana, rok započinje teći od dana kada je roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Više informacija pogledajte u rubrici ‘Jednostrani raskid ugovora‘

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan.

 

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta.

Povrat robe se ne priznaje ako je kupac svojom greškom naručio pogrešan proizvod ili mu se naručeni proizvod ne sviđa, osim ako je spreman na sebe preuzeti manipulativne troškove povrata robe.

Javite nam se mailom na info@metal-dobrica.hr

U slučaju da kupac vraća artikl koji mu ne odgovara iz nekog razloga poštarinu za povrat snosi sam (povrat na našu adresu i slanje zamjenskog artikla). Pošaljite ga na našu adresu i javit ćemo Vam se povratnom informacijom kada nam stigne paket te kad započnemo obradu povrata.

Vraćeni artikl ne smije biti ugrađivan i mora biti u istom stanju u kakvom je poslan. Također mora biti u originalnom neoštećenom pakiranju s naljepnicama proizvođača. Molimo Vas ne uništavajte originalno pakiranje i ne pišite po njemu ili nećemo biti u mogućnosti preuzeti povrat.

 

Važno je na paket jasno istaknuti natpis: POVRAT

 

Zadržavamo pravo odbiti povrat artikala koji nisu vraćeni u skladu s navedenim uputama.

 

Povrat robe na našu adresu možete obaviti preko dostavne službe po Vašem izboru.

 

Slanje paketa na Vašu adresu obavljamo s našim ugovornim kurirom po važećem cjeniku.

 

Nakon zaprimanja Vašeg paketa isti će biti pregledan unutar 36 sati od primitka (izuzev neradnih dana i praznika).

 

U slučaju povrata novca, isti će biti obrađen u najkraćem mogućem roku. Povrat novaca će biti obavljen na isti način na koji je uplaćen (virmanski) unutar 5 dana.

 

Pravo na jednostrani raskid ugovora sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu

Potrošač može, ne navodeći razlog, jednostrano raskinuti ovaj ugovor, u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora ili po njegovom primitku. Pravo na jednostrani raskid ugovora počinje teći od datuma isporuke. Da bi ostvario pravo na jednostrani raskid, potrošač mora trgovcu pisano dostaviti obavijest u kojoj navodi da raskida ugovor. Obavijest mora biti napisana na trajnom mediju i sadržavati podatke koji su niže naznačeni. a može biti dostavljena kao pismo poslano poštom ili elektronička pošta. Ukoliko potrošač koristi svoje pravo na jednostrani raskid, neće snositi s tim u vezi nastale troškove osim izravne troškove povrata robe. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete elektronički ispuniti i poslati. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

 

Obavijest o jednostranom raskidu ugovora

Za Metal-Dobrica, proizvodno-trgovački obrt, Rakovec 25, 10347 Rakovec, Hrvatska. info@metal-dobrica.hr,

 

Ja, _________________________________________________ (ime i prezime potrošača) iz

 

___________________________________________________ (adresa potrošača: mjesto, ulica,

 

broj) ovime izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o kupnji sljedeće robe/usluge:

 

____________________________________________________________ (upišite naziv artikla)

 

prema broju računa ili broju narudžbe ____________________ (upišite broj dokumenta) primljene

 

dana _____________________. (upišite datum)

 

U _____________________ (grad/mjesto), dana _____________________. (datum).

 

__________________________ Potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru).

 

Važno!

Pravo na jednostrani raskid ugovora ne vrijedi za sve proizvode naručene i proizvedene prema specifikacijama Kupca. Također, pravo na jednostrani raskid ugovora ne vrijedi za robu koja nije unaprijed proizvedena, već je izrađena na temelju individualnog izbora ili odluke Kupca.