Obrt „Metal-Dobrica“ osnovan je 1970. godine kao „kovinotokarska radionica“, međutim sami počeci obrta sežu dvije godine unazad kada osnivač Franjo Dobrica nabavlja prve strojeve. Do današnjih dana tvrtka je zahvaljujući neprekidnom radu i praćenju tehnoloških trendova izrasla u respektabilni obiteljski obrt usmjeren na obradu metala.

U proizvodnom pogonu osim klasičnih obradnih strojeva nalaze se i CNC strojevi koji su neophodni za razvoj proizvodnje i plasman proizvoda na inozemnom i domaćem tržištu. U 2006. godini uveden je sustav kvalitete ISO 9001:2000, koji u pogledu kvalitete, tvrtki omogućava ostanak na sve zahtjevnijem tržištu. Kroz sve ovo vrijeme obrt je pružao usluge strojne obrade, proizvodio dijelove za vojnu i auto industriju, a u 2009. godini pokrenuta je i proizvodnja dijelova za inox ograde te izrada istih.

U kratkom periodu tvrtka je ostvarila široki proizvodni asortiman što je prepoznato od strane tržišta. Danas, stručan rukovodeći i tehnički tim tvrtke, kvalificirana radna snaga, moderna tehnologija, stalni razvoj i dizajn novih proizvoda, te posebno mogućnost izrade proizvoda po želji naručitelja omogućuju stvaranje kvalitetnih proizvoda u dogovorenim terminima. To su smo neki od razloga zbog kojih ćete biti sigurno zadovoljni prilikom poslovanja s našom tvrtkom.

Vlasnik:

Marko Dobrica, dipl.ing.stroj.